Succé igen!

Succé igen!
Vi i arrangörgruppen hade förhoppningar om att nå över 60 000 besökare på Matfesten i Skellefteå – det har infriats med råge! Det kunde vi konstateras under söndagen som var den sista av årets fyra matglada dagar. Det är också roligt att vi har lyckats höja kvaliteten på Matfesten.

De fyra dagarna har lockat mängder med matsugna i alla åldrar.  Trots stundtals regntunga skyar har enligt beräkningarna mer än 60 000 människor besökt Nordanåområdet torsdag – söndag.  Under söndagen var det kö till i stort sett alla tält på Måltidsmarknaden.

Förutom all god mat som serverats så har aktiviteter som ”matprat” med bland andra Ella Nilsson, Paul Svensson och Andreas Helgesson lockat många besökare.  Det är också glädjande att våra barnaktiviteter med kul matlagningskurser varit så uppskattade.

Finalen på Årets Skellefterätt 2009 blev också väldigt lyckad och fyllde Krafttältet till sista plats.  Vinnare blev Birgitta Persson från Morö Backe, Skellefteå. Vinnarrätten var WB-ostpaj med salladslock och toppskinka. Recpt och andra fakta finns på norran.se

Staffan Ling har som vanligt guidat och inspirerat besökarna på ett kunnigt och underhållande sätt.  Han tycker att årets upplaga av Matfesten visar på att arrangemanget har utvecklats.
– Matfesten blir bättre och bättre för varje år och då menar jag inte bara att med fler besökare. Den mat som erbjuds har fått högre kvalitet och området har blivit allt bättre disponerat. Nu tycker jag att arangörerna kan ta med sig de goda erfarenheterna och inspiration från årets lyckade fest och fortsätta att göra den ännu bättre.

När Karin Lundkvist sammanfattar Matfesten så blir det i positiva ordalag med sikte på framtiden:
– Om man ser till hur många besökare vi haft och hur de verkar ha upplevt Matfesten så känns det som att vi har lyckats etablera den som den matglada fokfest vi vill att det ska vara. Kvantativt har vi kanske nått taket när det gäller utbud, men med det här i ryggen kan vi tillsammans med alla medverkande höja kvaliteten ytterligare kommande år.  Exempelvis genom ett ännu mer varierat utbud och ytterligare någon kvalitativ spets.  Restaurang Bryggargatans medverkan i år har exempelvis gjort att vi fått högsta gourmetklass på vårt matutbud.