Fyra dagars matfest är igång!

Fyra dagars matfest är igång!
Idag drog Matfesten i Skellefteå igång. Catarina Hägglund, informationschef på ­Skellefteå Kraft invigde festligheterna med fem rejäla slag på vällingklockan.

Det blev startsignalen till fyra dagars kulinaiska upplevelser. I sitt invigningstal sa Catarina Hägglund att ”Matfesten har  etablerat Västerbottens matkultur på kartan”.  Hon anspelade även på det företag hon representerade när hon talade om matkulturens betydelse:

– Mat är viktigt som energi, för vår hälsa och för ett välmående liv.  Utan matkultur vore vårt liv mycket fattigare. Vår matkultur kan också vara en magnet och skapa intresse för att besöka vår region, se bara på Ostens hus. ­Besöksnäringen, företagsetablering och inflyttning är viktigt för oss i Skellefteå.

Staffan Ling guidade publiken genom invigningsprogrammet som även bjöd på sång av  ­Skellefteå manskör. ”Kom, kom, kom till smörgåsbordet”  med text anpassad till Matfesten inledde helt logiskt.