Historia

Den första Matfesten 2006 blev något av en succé. Med ca 30 000 besökare öveträffades målet på 20 000 besökare med råge. Och andra året blev det ännu bättre. 40 000 besökare lockades av mat, dofter och upplevelser till Nordanåområdet.

Det verkar finnas ett stort behov hos Skellefteborna (och från andra delar av regionen) av den här typen av folkfest. Mixen av mat, underhållning, kulinariska event, seriösa matseminarier, branschträffar och kända namn från matbranschen har attraherat gammal som ung.

Minst lika viktigt är att Matfesten fått positiva omdömen från alla de som medverkat med matförsäljning, föreläsningar, information om sin verksamhet och annat med koppling till regional matkultur.

Bra kan bli ännu bättre

Men ingenting är så bra att det inte går att göras bättre. Arrangörsgruppen har lärt sig mycket av de två första årens evenemang. Deltagare, utställare och besökare har bidragit med konstruktiv kritik och konkreta förslag till förbättringar. Vi tackar publik, alla medverkande och våra sponsorer för stort engagemang!

Skellefteåpubliken tog verkligen Matfesten till sitt hjärta och många har uttryckt sin glädje över Skellefteås nya folkfest! Ett axplock av alla de mail som kommit till arrangörsgruppen:

Grattis till ett helv… bra arrangemang, folk är lyriska. P-A Israelsson.

En mycket trevligt upplagd matfest och trevlig middag igår kväll – lycka till i fortsättningen. Lars Karlgren.

STORT GRATTIS! STORT TACK FÖR ETT PERFEKT ARRANGEMANG Ð MED POTENTIAL ATT VÄXA YTTERLIGARE, NI VANN FOLKS HJÄRTA OCH DET ÄR DET VIKTIGASTE!!! TOPPJOBB – TOPPRESULTAT, VAD KAN MAN MER BEGÄRA!!! Hoppas ni nu tänker framåt och att vi får många år med Matfest – vi kommer! Hälsa alla att vi gör vågen för er och Matfesten!! Urkraft gnm Stigge.

Grattis till succén med Matfesten! Tage Ljungholm.

Oj oj oj vilken fest! Nu har det visserligen bara gått en dag och en kväll, men vilket drag. Du har verkligen gjort ett bra jobb med festen. Hoppas nu bara att vädret är bra resten av helgen så blir det succe. Tomas öhlund.

Grattis till ett lyckat evenemang! Succé skulle jag säga! Med Reventberg.

Grattis till en väl genomförd MATFEST! Förstår att det känns bra på alla sätt idag. Jättekul. Hoppas verkligen det blir en efterföljning. Monica Holmgren.

Ett stort grattis till första matfestivalen, vilken publiksuccé. Jag besökte den i fredags och njöt av god mat. Nu får vi hoppas att detta evenemang kan bli ett årligt återkommande. Karin Fällman.

Sammanfattningsvis kan sägas att publiken är mycket nöjd med Matfesten 2006 och 2007 och nu ser vi fram emot en lika lyckad mat- och folkfest 2008!